fredag 20 april 2012

Världens godaste kaka!

Jag bakade denna kaka igår och den blev himmelsk. Som en kladdkaka med knäckigt täcke.


Kokostosca
175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Toscasmet
75 g smör
2 dl strösocker
1 1/2 grädde
1 dl sirap
200 g kokosflingor

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Vispa äggen och sockret poröst.
2. Blanda ihop de torra grejerna och blanda sedan ihop det torra, med det smälta smöret och äggpöset.
3. Bred ut smeten i en långpanna ca 30 x 40 cm. Eller för en högre kaka en mindre form. Klä med bakplåtspapper. 
4. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min
5. Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp under omrörning. 
6. Bred smeten på den nygräddade kakan och grädda i ytterligare tio min. 


Hur god som helst. Testa!

1 kommentar: